matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby rzeczywiste
żaba:
√6+√3
wyrażenie
ma wartość ?
√2+1
12 kwi 15:16
maja8:
√
6
+
√
3
√
2
−1
*
√
2
+1
√
2
−1
12 kwi 16:18
maja8:
i dalej;
(
√
6
+
√
3
)(
√
2
−1)
√
12
−
√
6
+
√
6
−
√
3
=
=
√
12
−
√
3
=
(
√
2
+1)(
√
2
−1)
2−1
√
4*3
−
√
3
= 2
√
3
−
√
3
=
√
3
12 kwi 16:23
Maciuś:
bardzo ladnie maja
12 kwi 17:14
maja8:
12 kwi 17:55