matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dla jakich wartości ...
Daria:
Dla jakich wartości A;B punkty P = ( a−1 , 2b ) P' = ( −4 , b+1 ) są symetryczne względem początku układu współrzędnej . ?
12 kwi 12:07
maja8:
a−1 = 4 2b = −b−1 a = 5
1
b = −
3
12 kwi 12:22
Daria:
Dzięki
12 kwi 12:38