oblicz
kasia19: kasia19: POMOCY






WYTŁUMACZCIE MI TO LUB ROZWIĄŻCIE BO MAM TO NA JUTRO
Dany jest ciąg geometryczny o wyrazie ogólnym a
n =−5 (−3)
n. Trzeci wyraz tego ciągu jest
równy
12 kwi 00:10
Basia:
a5 = −5*(−3)5 = ..... dokończ
12 kwi 03:58
kasia19: a możesz mi je dokończyć proszę
12 kwi 16:46
Artur: a3= −5 (−3)−3 = −5 (−27)= 135
12 kwi 16:50
maja8: a3 = −5 * (−3)3 = −5 * (−27) = 135
12 kwi 16:51
kasia19: dzięki
12 kwi 16:58
kasia19: teraz to już nie czaje nic co do czego
12 kwi 17:16
kasia19: sorki czaje
12 kwi 17:18