funkcja logarytmiczna proszę
koli: logarytmy f(x)=log2(4x−12) narysuj i g(x)= 2 |f(x) |/ f(x) i tez narysuj
ładnie prosze

wiem ze powtarzam
11 kwi 21:25
jarolcia: to jest log przy podstawie dwa?
11 kwi 21:27
;): f(x) = log2(x − 3) + 2 Narysuj tą funkcję y = log2x i przesuń o wektor u→ = [3,2] będzie to
wykres f(x)
11 kwi 21:31
koli: a skad wzielo sie nawias (x−3)?
11 kwi 21:34
jarolcia: wyłączyłeś 4 przed nawias
11 kwi 21:38
koli: no to jak dla mnie log
2 (4x−12)= log
2 4(x−3) i co dalej mam zaćmienie
11 kwi 21:39
;): log2(x − 3) + log24 = log2(x − 3) + 2
11 kwi 21:40
koli: jejku no przecieżchyba juz za pozno jest xD logarytmy do powtórki

dzięki
11 kwi 21:44