matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Działania na logarytmach
Aga:
nie mogę sobie z tym zadankiem poradzić, poproszę o pomoc
Oblicz: log 4 − log 16 − log 25=
11 kwi 20:57
Eta:
log4−(log16+log25)= log4−log(16*25)=
4
1
= log
=log
= −2
16*25
100
11 kwi 21:02
Aga:
ale szybkościowo
dzięki
11 kwi 21:08