ciągłość
!!!!!!: czy funkcja jest ciagła ?
x zmierza do + nieskonczonosci
zalezy mi na wyjasnieniu krok po kroku
11 kwi 20:56
cs: nie jest bo dla x = 1 nie ma rozwiązania bo nie da sie podzielić przez zero
11 kwi 21:02
!!!!!!: a taka funkcja
| | 1 | |
f(x) = { |
| dla x roznego od 0 |
| | x2 | |
1 dla x =0
11 kwi 21:16
Jack:
funkcja y=1/x jest ciągła w dziedzinie

Uwaga, że funkcja nie jest ciagłą w punkcie x
0 bo
punkt x
0∉ D jest niesłuszna.
11 kwi 21:27
tfyfgcgvhbgtfyserawsgdf: Jak się da ją rozciągnąć to jest ciagła
11 kwi 21:28
rączszka: "Jak się da ją rozciągnąć to jest ciagła"
Dobre
11 kwi 21:31