matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
....
help:
Pole rownolegloboku o bokach o 4 cm i 10 cm jest rowne 20cm2.wyznacz dlugosci tego rownolegloboku
11 kwi 20:53
cs:
chodzi o przekątne pewnie więc liczę h1 = 2 i z pitagorasa pierwsza =
√
53
a druga h2 =
√
173
11 kwi 20:59