matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uprość stosując prawa działań na potęgach
panek:
na koncu do potęgi
1
3
3
√
ab
−2
: (a
−2
b)
1
3
Mógłby ktoś napisać jak to rozwiązać? dzięki
11 kwi 20:48
Basia:
3
√
ab
−2
=
=
3
√
a
−2
b
ab
−2
3
√
=
a
−2
b
a
3
a
3
√
=
b
3
b
12 kwi 06:05