matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
problem
mati:
rozwiąż 2 do potegi 2,7 2 do potęgi pierwiastek z 10 pierwiastek z dwóch do potęgi pi 0,5 do potegi pierwiatek z 3
1
2
−
π
pomocy
!
11 kwi 20:47
Basia:
2
2,7
; 2
√
10
; (
√
2
)
π
= 2
π/2
; 0,5
√
3
= (
1
2
)
√
3
= 2
−
√
3
;
1
= 2
π
2
−π
π
−
√
3
<
< 2,7 < π <
√
10
2
tak samo będą uporządkowane Twoje wyrażenia
12 kwi 06:17