matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole trójkata
Dorotaz:
Proszę o pomoc
Oblicz pole trójkąta ABC korzystając z wzoru P= 1/2absinα, gdzie [AB] = 10 [BC] = 8 kąt ABC = 60 stopni Z góry dziękuję
11 kwi 20:39
cs:
√
3
√
3
sin60 =
P = 10*8*1/2*
= 20
√
3
2
2
11 kwi 20:43
Dorotaz:
bardzo dziękuję
11 kwi 20:53