matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Pomocy:
Odcinek AB ma dlugosc 14cm.Punkt C lezy na tym odcinku w odleglosci 6 cm od punktu A.Oblicz stosunek BC do AB
11 kwi 20:35
cs:
bc
4
ab = 14, ac = 6 wiec bc = 14−6=8
= U{8{{14}=
ab
7
11 kwi 20:36
cs:
8
mialo byc
14
11 kwi 20:37