matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tożsamość
poziomka:
Korzystając ze wzorów: sin2x = 2sinxcosx, cos2x=cos
2
x − sin
2
x, sprawdź tożsamość: sin3x = −4sin
2
x + 3sinx, dla x∊ R
11 kwi 20:13
ukasz:
http://www.matematyka.pl/1304.htm
− tu masz rozwiązanie sin3x. Ale kompletnie nie rozumiem tego rozwiązania
Wystarczy poszukać....
11 kwi 20:21