geometria
Samira: 7. Wyznacz miary kątów między prostymi przecinającymi się, jeśli jeden z nich jest osiem razy
mniejszy od drugiego. Wykonaj odpowiedni rysunek.
11 kwi 20:01
Mila:
1−α i 2−β to katy przyległe α+β=180
0
w zadaniu β=8*α α+8 *α =180
0
9α=180
0
α=20^
β=8*20
=160
0 albo
β=180
0−2060=160
0
11 kwi 20:22
Mila: a
11 kwi 20:37
Samira: nie rozumiem tylko tego ostatniego zapisu
11 kwi 20:46
Samira: a tak to wszystko jest dla mnie już jasne
11 kwi 20:46
lol: ∞≤sersdcbdygvwkfwbcyfe
14 sty 22:45