...
meg:

Punkty A=(2,3) i B=(4,−1) są dwoma kolejnymi wierzchołkami kwadratu ABCD. Oblicz:
współrzędne wierzchołków C i D. Nie mam pomyslu na to zadnaie.
Wyznaczyłam długośc boku tego kwadratu: 2
√5, równanie prostej AB, BC, DC...nie wiem co tu
moge jesczze wyliczyc by dojsc do rozwiazania
11 kwi 19:55
Godzio:
Wyznacz równanie prostej przechodzącej przez B prostopadłej do AB i korzystając z długości
odcinka AB oblicz C
|BC| = 2
√5 y = ax + b (prosta prostopadła do AB przechodząca przez B) C(x,ax + b)

Analogicznie D, i rozwiązanie może być po drugiej stronie także są 2 punkty C i 2 D
11 kwi 19:58
meg: Dziękuję już zrobiłam

!
11 kwi 20:07
meg: Znaczy dzięki Twoim wskaz. zrobiłam
11 kwi 20:07