Oblicz miary kątów trójkąta ABC, wiedząc że miara kąta przy wierzchołku A jest 5
kaskat93: Oblicz miary kątów trójkąta ABC, wiedząc że miara kąta przy wierzchołku A jest 5 razy mniejsza
od miary kąta przy wierzchołku C oraz miara przy wierzchołku B jest o 40 stopni mniejsza od
miary kąta przy wierzchołku C
11 kwi 19:24
kaskat93: POMOCY
11 kwi 19:30
Eta:

α+5α+5α −40
o=180
o
11α= 220
o
α= 20
o
|<A|=........
|<C|=........
|<B|=.......
dokończ
11 kwi 19:33
kaskat93: wiedzac ze proste k i l na rysunku sa rownolegle oraz IOAI=4,IOBI=3,IODI=5,WYZNACZ IOCI.
b)IOAI=4,IOBI=2,IOCI=6 wyznacz IADI
c)IADI=7,IOCI=2,IBCI=8 wyznacz IODI
11 kwi 19:49
kaskat93: HELP TO NA ZALICZENIE
11 kwi 19:49