matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba 8/(√5-3) jest równa: A) (4√5-12)/7 B) -2√5-6 C) (4√5+12)/7 D)-2√5-6
Abananesko:
Liczba 8/(√5−3) jest równa: A) (4√5−12)/7 B) −2√5−6 C) (4√5+12)/7 D)−2√5−6 Umie ktoś to zrobic? krook po kroku
?
11 kwi 18:52
Abananesko:
?
11 kwi 19:00
Фроим Маркович Симхович:
8
8(
√
5
+ 3)
=
= −2
√
5
− 6
√
5
− 3
−4
11 kwi 19:10
Mila:
wzór (a+b)(a−b)=a
2
−b
2
(
√
5
+3)(
√
5
−3)=5−9=−4
11 kwi 19:14
Abananesko:
dzieki
11 kwi 19:27