matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to rozwiązać?
Tom:
X
3
< 18 a)2x
3
=16
11 kwi 18:37
Kejt:
a)2x
3
=16 /:2 x
3
=8 x=
3
√
8
x=2
11 kwi 18:37
;):
a) 2x
3
= 16 /:2 x
3
= 8 x = 2
11 kwi 18:38