parę zadan
Poprawa :(: Proszę o zrobienie 2 przykładów:
Pani od matmy kazała mi nauczyć się ich na pamięć a nie mam ich zrobionych nie wiem jak to
zrobić.Proszę o pomoc
1) sin2 75o + sin2 15o − 2 sin 30o
2) (cos 52o − cos 38o)2 + 2sin 38o * sin 52o + 2 cos 60o
11 kwi 18:13
Kamil: zastosuj wzory redukcyjne.
11 kwi 18:16
Poprawa :(: proszę o pomoc
muszę to na pamięć wykuć tylko sam tego nie zrobię
11 kwi 18:19
Poprawa :(:
11 kwi 18:23
Poprawa :(: Proszę o pomoc...........
11 kwi 18:29
bart: fajna masz pania od matmy jezeli kaze ci sie uczyc na pamiec przykladow hahah, ja nie pomoge
nie moj rocznik.
11 kwi 18:36
Poprawa :(: .....
11 kwi 18:38
Poprawa :(: proszę to bardzo ważne
11 kwi 18:44
Poprawa :(: ....
11 kwi 18:51
Grześ: 1) sin 75
o = cos(−15
o)=cos 15
o, czyli:
| | 1 | |
sin2 75o + sin2 15o − 2 sin 30o =sin2 15o + cos2 15o − 2* |
| =1−1=0 |
| | 2 | |
11 kwi 18:55
Grześ:
2) (cos 52
o − cos 38
o)
2 + 2sin 38
o * sin 52
o + 2 cos 60
o =
cos
2 52
o − 2sin 38
o * sin 52
o + cos
2 38
o + 2sin 38
o * sin 52
o + 2 cos 60
o=
= cos
2 52
o + cos
2 38
o +2 cos 60
o=...
I znów zamieniamy :
cos 52
o=sin(−38
o)=−sin 38
o
cos
2 52
o=sin
2 38
o
Czyli:
| | 1 | |
....= sin2 38o + cos2 38o +2 cos 60o=1 + 2* |
| =2 |
| | 2 | |
11 kwi 18:59
Poprawa :(: dzięki za pomoc jeszcze ten 2 jak byś mógł zrobić bo on jest najtrudniejszy
11 kwi 19:00
Poprawa :(: ok dzięki nie odświeżyłem
11 kwi 19:01