matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiazac rownanie
Agnieszka:
1)
√
3−x
=x−1 2) 3*9
2
x
=81
11 kwi 17:39
Kamil:
2) 3*3
4
x=3
4
1+4x=4 x=
3
4
11 kwi 17:43
Kamil:
w pierwszym podnieś do kwadratu.
11 kwi 17:43