matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
wiewiora6:
Jakie jest prawdopodobienstwo ze w 12 losowaniach ze zwracaniem wylosujemy z urny , w której są 3 kule białe i 10 czarnych dokładnie 3 kule białe? Prosze o pomoc
11 kwi 12:42
łeb/:
3
p=
13
10
q=
13
n= 12 k= 3 schemat bernoulliego
12
3
3
10
P
3
(2)=
*(
)
3
*(
)
9
13
13
prosze o sprawdzenie
11 kwi 16:39