matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
x
erick:
x(x−1)(x+1) jest równe
?
11 kwi 10:42
maja:
wzór skróconego mnożenia: x(x do kwadratu − 1) = x do sześcianu − x
11 kwi 10:57
Komentator OWMH:
x(x−1)(x+1) = x(x
2
−1)= x
3
−x
11 kwi 15:18