matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz podaną całkę:
Podpalacz:
2−x
4
∫
dx
1+x
2
11 kwi 10:02
M:
20 mar 08:03
:
−x
4
−x
2
+x
2
+2
1
=∫
dx= ∫ (−x
2
+1+
) dx=...
1+x
2
1+x
2
20 mar 09:20