Mam narysowac taka funkcje.
Czaszka : y= |−(x−3)2−5|
10 kwi 22:01
Godzio:
y = |(x − 3)2 + 5|
x2 → [3,5] → (x − 3)2 + 5 → |f(x)| → |(x − 3)2 + 5|
3 jednostki w prawo i 5 do góry → część wykresu pod osią OX odbić symetrycznie do góry
10 kwi 22:05
Eta:
y= | − (x−3)2−5 | => y= (x−3)2+5 W(−3,5) i ramiona paraboli do góry
10 kwi 22:07
Czaszka : to 3 jednostki w prawo czy w lewo przesunac ?
10 kwi 22:12
Jack:
w prawo...
10 kwi 22:13
Eta:
poprawiam chochlika W( 3, 5)
10 kwi 22:14
Czaszka : ok, dzieki
10 kwi 22:14