Pomocy
Zośka: suma liczby −15 i 2/7 liczby (−3, 5) jest równa:
a)−14
b)−15.5
c)−16
d)13.5
10 kwi 21:41
Mila: | | 2 | |
jezeli obliczasz cześc liczby to mnożysz np 2/3 z 4= U{2}[3}*4=U{8}[3}=2 |
| |
| | 3 | |
najpierw przed mnozeniem musisz liczbę zamienic na ułamek zwykly
teraz dodajesz
−15+(−1)=−16
10 kwi 22:00
Zośka: dzięki. A czy to może Mila z Lasocic?
10 kwi 22:02
Mila: znak = nie + na górze
10 kwi 22:03
Mila: Zalezy kto pyta
10 kwi 22:04
Zośka: Nowa Sól
10 kwi 22:05
Mila: Tak myslałam
10 kwi 22:05
Zośka: Pozdrowienia od braciszka i rodzinki. Lece na boks
10 kwi 22:07
Mila: Pozdrowienia Pa
10 kwi 22:08