matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
laura:
dany jest trojkat o bokach 6 i 5 cm i kat miedzy nimi 30 stopni. oblicz pole
10 kwi 20:49
kachamacha:
1
p=
6*5*sin30
o
=
2
10 kwi 20:54
abc:
1
1
p=
a*b*sinα=
6*5*30
2
2
https://matematykaszkolna.pl/strona/503.html
10 kwi 20:54