pomozcie
justy: | | 1 | |
słoik z miodem waży 1220g. zjadszy |
| miodu, słoik i w nim zostawszy się miodu waży |
| | 4 | |
980g.
Jaka jest masa pustego słoika?
10 kwi 20:48
justy: pomozcie
10 kwi 21:12
bart: x+y=1200
x−miod y−sloik
ja tak to rozumiem
10 kwi 21:32
Mila: a w której klasie jesteś miałąś już 2 niewiadome?
10 kwi 21:44
Inga: niemialem jeszcze
10 kwi 21:46
Mila: proponuję tak 1220−980=U{1}[4}x x−waga miodu
880=x
1220−880=340
10 kwi 21:48
10 kwi 21:49
Inga: dziekuje
10 kwi 21:51
Mila:
10 kwi 21:52