matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
błagam o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!
Evvel:
Udowodnij że średnią okręgu, wpisanego w trapez równoramienny, ma długośc równą średniej geometrycznej długości podstaw trapezu ....
10 kwi 20:45
Jack:
chodzi o średnicę okręgu wpisanego?
10 kwi 21:44
Eta:
ΔOEC ~ Δ BOE
r
a
2
=
b
2
r
a*b
r
2
=
4
4r
2
= a*b d= 2r −−− dł. średnicy d
2
= a*b c.n.u.
10 kwi 22:40