matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi
Mariusz:
ZAD 1Oblicz 4 początkowe wyrazy ciągu g. oraz iloraz q, gdy: An= 4n−1 ZAD2 Wyznacz dla ciągu a: a) Liczbę n wyrazów gdy Sn: 204 r=6 An=49 b)różnicę r, gdy: Sn=518 a1=50 n=14 c) sumę A5+A6+.....+A20 gdy An=5n−3
10 kwi 20:31