matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z jakiego tu trzeba z korzystać wzoru? Proszę o zapis obliczeń
uczeń:
liczba 3
3
0 * 9
9
0 jest równe ile?
10 kwi 20:29
Eta:
a
n
*a
m
= a
n+m
(a
n
)
m
=a
n*m
3
30
*(3
2
)
90
= 3
30
*3
2*90
=3
30
*3
180
= 3
210
10 kwi 20:34