POMOCY
mateusz: rozwiaż rownanie −2x2 +x −3<0
10 kwi 20:01
10 kwi 20:02
jarolcia: Δ= 1−24=−23 jest mniejsza od zera czyli nie ma mniejsc zerowych
skoro a=−2 to funkcja ma ramiona do dołu
a więc rozwiązaniem jest x∊R
10 kwi 20:03
10 kwi 20:05
Klaudia :): rozwiąznie do zbiór pusty ponieważ delta jest mniejsza od zera, czyli nie ma miejsc zerowych
10 kwi 20:07
mateusz: ALE NIE PISAC JUZ TEGO X NALEZY DO R?
POZOSTAWILBYM ROZWIAZANIE X NALEZY DO ZBIORU PUSTEGO
10 kwi 20:08
Klaudia :): x nie należy do R poniewaz parabola nie przecina w żadnym miejscu osi, x należy do zbioru
pustego
10 kwi 20:47
Klaudia :): o mój boże przepraszam, faktycznie x nalezy do R bardzo przepraszam, pomyliłam się, jeśli oś
nie przecina to znaczy że wszytskie x należa
10 kwi 20:48