matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrażenia wymierne
sasa:
|x−3|
(x+5)(3−x)
= 2
10 kwi 19:05
M:
20 mar 09:33
:
a) Z: x>3
1
=2 ⇒ x=−5,5 ∉ Z
(x+5)(−1)
brak rozwiązania b) Z: x<3
−1
=2 ⇒ x=−4,5
(x+5)(−1)
odp: x=−4,5
20 mar 09:45