matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria analityczna
adrian576:
Punkt S=(2,−3) jest srodkiem odcinka AB i A=(6,−5) Punkt B ma wspolrzedne A=(−5,1) B=(−2,4) C=(−1,−3)
10 kwi 18:53
dero2005:
x
A
+x
B
y
A
+y
B
S=(
,
) = (2,−3)
2
2
x
A
+x
B
= 2
2
6+x
B
= 2
2
x
B
= −2
y
A
+y
B
= −3
2
−5+y
B
= −3
2
y
B
= −1
B=(−2, −1)
10 kwi 20:08