matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
W ciągu arytmetycznym wyznacz x
Pawels:
W ciągu arytmetycznym wyznacz x: (3, 2, 2−x)
a
1
+a
3
x=1 tyle mi wyszło ze wzrou a
2
=
2
10 kwi 16:31
achroma:
dobry wzór zastosowałeś:
3+2−x
2=
2
4=3+2−x x=1
10 kwi 16:36
Pawels:
Dany jest ciąg arytmetyczny w którym a
4
= − 4 i a
8
= 8. Oblicz a
1
i r rozwiazanie r=3 a
1
=−13 dobrze
?
10 kwi 16:44