matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy z zadaniem
Mb:
Zad 2 Oblicz brakujace wyrazy ciagu a)... , ... , −27,−9, ... b)... ,−6, ..., ... , 48
10 kwi 16:30
Kamil:
ciag arytmetyczny czy geometryczny?
10 kwi 16:40
Mb:
geometryczny
10 kwi 16:42
Kamil:
A)
−9
=q
−27
1
q=
3
B)
48
=q
3
−6
q=−2
10 kwi 17:15