matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozw. rownanie
konrad:
Rozwiaż rownanie x
3
−2x−1=0. Oblicz iloczyn rozwiazan tego rownania.
10 kwi 16:24
jarolcia:
w(−1)=0 wykonujesz dzielenie przez x+1 (x+1)(x
2
−x−1)=0 Δ= 1+4=5 x
1
=? x
2
=? x
2
*x
1
*(−1)=?
10 kwi 16:29
konrad:
dzieki
10 kwi 16:40