Nie wiem jak...
:): Rozwiąż nierówność : x2−1<0
Jak zrobić?
10 kwi 15:59
10 kwi 16:00
:): Takie coś jest dla osób, które rozumieją matematykę, a ja nie umiem tego zrobić dlatego tutaj
napisałam:(
10 kwi 16:01
Klaudia :): (x−1)(x+1)=0 czyli
x−1=0 v x+1=0
x=1 v x=−1
10 kwi 16:04
Klaudia :): teraz rysujesz oś zaznaczasz na osi −1 i 1, rysujesz parabole ramionami do góry, zaznaczasz
wszystkie x na osią
10 kwi 16:05
dziuba: to sa miejsca zerowe czyli
x∊(−1;1)
10 kwi 16:05
Klaudia :): odp. x należą (−nieskończoności do −1) U (1, do + nieskończoności)
10 kwi 16:06
Klaudia :): ble xD pomyliłam
10 kwi 16:06
Klaudia :): wszystko to co pod osią, czyli x należą do przedzialu (−1,1) bardzo przepraszam
10 kwi 16:07