matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań
Katerina:
Rozwiąz układ równań {|x| − y=1 {x
2
+(y+1)
2
=8
10 kwi 15:48
jarolcia:
najlepiej graficznie. Drugie to okrąg o promieniu 2
√
2
i środku (0,−1) pierwsze na dwa przypadki x≥0 lub x mniejsze od 0 y=x−1 y=−x−1
10 kwi 15:53