Trygonometria
Fisz: Dobrze by było, jakby ktoś to zrobił.
| | x | |
1+cosx+cos |
| =0 w <−2π,2π> |
| | 2 | |
10 kwi 15:32
jarolcia: możesz potraktować cosx jako cos2*x/2
10 kwi 15:57
bart: wiemy, ze cos2x=cos
2x−sin
2x
| | x | | x | |
a wiec: cosx=cos2 |
| −sin2 |
| |
| | 2 | | 2 | |
| | x | | x | |
z jedynki tryg sin2 |
| =1−cos2 |
| |
| | 2 | | 2 | |
| | x | |
przed nawias co sie da i szukasz w tablicach  pamietaj ze x o= |
| |
| | 2 | |
10 kwi 16:12
Fisz: Dzięki, rzeczywiście trudne nie jest.
10 kwi 16:26