funkcje
Kamila: Prosta o współczynniku kierunkowym a=2 przechodząca przez pkt P = (0,−5) ma postać
proszę o wyjasnienie i pomoc
10 kwi 15:11
Dawid: y=xa+b
−5=0*2+b
b=−5
y=2x−5
10 kwi 15:12
ICSP: y = ax + b
a = 2
y = 2x + b
P(x;y) = (0;−5)
−5 = 2*0 + b ⇔ b = −5
y = 2x − 5
10 kwi 15:12
Dawid: rozumiesz ?
10 kwi 15:13
Dawid: elo ICSP

pierwszy xD
10 kwi 15:13
ICSP: Siema
Dawid moje bardzie zrozumiałe
10 kwi 15:14
Dawid: ehh no niech Ci bedzie
10 kwi 15:15
Dawid: moje skalanie do samodzielnego myslenia xD
10 kwi 15:15
Dawid: remis niech bedzie xD
10 kwi 15:16
Kamila: dzieki panowie
10 kwi 15:24