Pomóżcie prosze, bo męcze sie już godzinę
Katerina: Niby proste, ale cały czas wychodzi mi błędny wynik
Δ= [(m−2)
2)
2] − 4(m+2)(3m+2) należy wylicz przedział dla m
Bardzo proszę o pomoc, bo jak już wcześniej wspomniałam, cos mi ciągle umyka
10 kwi 14:57
Fisz: Na pewno tam masz [(m−2)2]2? Prawdę mówiąc wątpię, bo nigdy się z czymś takim nie spotkałem.
Poza tym musisz określić, które z (m+2) i (3m+2) jest "a", a które "c" z głównego wzoru, bo
nie wiadomo tutaj.
10 kwi 15:03
suskim: Treśc jest taka:
Wyznacz dziedzine i naszkicuj wykres funkcji f danej wzorem f(m)= x1 * x2 gdzie x1 i x2
są różnymi pierw. równania (m+2)x2 − (m+2)2x + 3m+2=0 w którym m∊rR/(−2)
Wiem ,że trzeba skorzystać z Viete'a i wychodzihiperbola, lecz nie moge wyliczyc tej zasr*nej
delty, bo chyba musze to jeszcze podnieśc to b do kwadratu.
10 kwi 15:13
Katerina: To pomoże mi ktoś ?
10 kwi 16:16