matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
Natala:
Oblicz całkę
cos2x
∫
dx=
cosx − sinx
10 kwi 14:20
marcin:
cos
2
x−sin
2
x
(cosx−sinx)(cosx+sinx)
∫
dx=∫
dx=
cosx−sinx
cosx−sinx
∫cosxdx+∫sinxdx=sinx−cosx +C
10 kwi 14:34