funkcje prosze o pomoc
Kamila: najmniejsza wartość funkcji kwadratowej y=−2x
2+8x+2 gdy xE do <−1,4> jest równa

Proszę o pomoc i wyjaśnienie danego przykładu
10 kwi 13:59
Bizon: wykresem jest parabola ... ramionlami w dół .... przyjmująca max dla −b/2a czyli dla x=2
W określonym przedziale swoje minimum przyjmuje zatem na końcu przedziału
f(−1)=−8
f(4) = 2 ..... wszystko więc jasne ...
10 kwi 14:13
Kamila: spokk a jak bedzie z takim przykładem

Najmniejszą wartościa funkcji y= x
2−4x+3 dla xE <−1,1> jest
10 kwi 14:23