matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
AgA:]:
jak mam wyznaczyć a
1
,r i a
5
2
a
4
=1
3
a
1
1=4 to bedzie a
1
1=a
4
+7r
2
4−1
=7r
3
4
2
=7r/:7
6
4
2
6
r=
7
i nie wiem co dalej
10 kwi 13:57
jarolcia:
Zrób układ równań a
4
= a
1
+3r a
11
= a
1
+ 10r Wyliczysz z tego a
1
i r Następnie wyliczysz 2
5
a
5
= a
1
+ 4r
10 kwi 15:24