Prawdopodobienstwo
Mat: Prawdopodobienstwo:
w urnie znajduje sie 30 kul: 5 bialych, 15 czerwonych i 10 niebieskich. Losujemy bez zwracania
2 kule. Oblicz "P" ze wylosowane kule beda roznego koloru
| | 75 | |
zrobilem to zadanie z drzewka, moj wynik to: |
| |
| | 841 | |
10 kwi 12:39
Mat: wrzuciłem to zadanie w celu sprawdzenia wyniku, poniewaz nie mam odp, a nie jestem pewny
10 kwi 12:42
Tomek.Noah: | | 55 | |
chyba powiino wyjsc |
| |
| | 107 | |
10 kwi 12:44
Mat: potrzebuje pewnej odpowiedzi

bez "chyba"

10 kwi 12:46
Tomek.Noah:
| | |A| | | 55 | |
P(A)= |
| =...= |
| |
| | |Ω| | | 107 | |
10 kwi 12:47
Tomek.Noah: sry nie bedzie 107 tylko 87

blad w liczeniu
10 kwi 12:48
Mat: nie chce wybrzydzac, ale wolalbym zobaczyc to w postaci drzewka, bo z tego mało rozumie, w
dodatku nie jestem, az taki dobry z matmy
10 kwi 12:49
Tomek.Noah: z drzewka nie zmiesci sie na stronie za duzo podzbiorow
10 kwi 12:51
Mat: nie rozumie twojego zapisu, mimo iz pewnie wynika to z definicji P
10 kwi 13:00