Pomocy sprawa zycia lub smierci
mateusz 12345: POMOCY Pomocy POMOCY Oto zadanie z Działu ciągi z tematu Suma początkowych wyrazów ciagu
geometrycznych!
oto treść
Jaką łącznie drogę w pionie przebędzie do ósmego odbicia piłka rzucona z wysokości 128 cm
jeśli po każdym kolejnym odbiciu osiąga ona połowę wysokości ,na jaką wzniosła się po
poprzednim odbicu?
naprawde prosił bym o pomoc
10 kwi 12:29
Mendoza: a
1 = 128
q =
12
| | 254 | |
S8 = |
| * 128 = 254 [cm] |
| | 128 | |
10 kwi 12:55
mateusz 12345: dzięki wielkie I to juz koniec
10 kwi 13:00
mateusz 12345: dzieki za pomoc ale w odpowiedziach w podreczniku wynik wyszedł 382?
10 kwi 13:11