Równanie
Lelum Polelum: Hi.
Mam takie równanie i nie wiem jak to ugryźć.
Mógłby ktoś dać jakąś wskazówkę?
|2+a|=√a2+1
10 kwi 12:20
Lelum Polelum: Nikt nie wie?
10 kwi 13:07
Sinny: 2+a=√a2+1 lub 2+a=− √a2+1
potem obie strony bierzesz do potęgi
10 kwi 13:13
M4ciek:
I2 + aI = √a2 + 1
2 + a = √a2 + 1 /2 v 2 + a = −√a2 + 1 /2
....
10 kwi 13:15
Bizon: ... w tym układzie mozesz swobodnie obie stronu podnieść do kwadratu jako, że:
(2+a)2 = [−(2+a)]2
10 kwi 13:20
Lelum Polelum: Dzieki panowie. Śmieszna drobnostka. Już będę wiedział.
Pozdrawiam
10 kwi 17:19