matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie wielomianowe
Eff:
Rozwiąż równanie wielomianowe : x
3
+4x
2
+x+4=0
10 kwi 11:19
Kejt:
x
3
+4x
2
+x+4=0 x
2
(x+4)+1(x+4)=0 (x
2
+1)(x+4)=0 przyrównaj każdy z nawiasów do zera i oblicz 'x'..
10 kwi 11:27