Pomóżcie mi w zadaniach:(
:): Wierzchołkiem paraboli danej równaniem : f(x)= x
2−4x+8 jest:
a) A (2,4)
b) B ( 2, −4)
c) C (−2, 4)
d) D ( −2, −4)
Jak to obliczyć
10 kwi 11:02
Kejt:
f(x)=ax
2+bx+c
W(p;q)
10 kwi 11:05
Mila: | | −b | | Δ | |
xw= |
| yw= |
| a=1 b=−4 c=8 Δ=b2−4ac |
| | 2a | | 4a | |
10 kwi 11:05
Artur38: p=−b/2a=4/2=2 Δ=16−4*1*8=−16
q=−Δ/4a=16/4=4
ODP. A
10 kwi 11:08
10 kwi 11:10
Mila: | | 16 | |
Io rany idę kawe wypić |
| =4 |
| | 4 | |
10 kwi 11:11
Artur38: 4A JEST WE WZORZE NA q !
q=−b/4a
10 kwi 11:12
Kejt: przecież się poprawiła...
10 kwi 11:14