Nie wiem jak zrobić:(
:):): Funkcja kwadratowa f(x)= x2−3x+2:
a) nie ma miejsc zerowych
b) ma 1 miejsce zerowe
c) ma 3 miejsca zerowe
d) ma 2 miejsca zerowe
10 kwi 09:03
pauka: Δ=b
2−4ac
Δ=9−4*2
Δ=1
x
1=(−b−
√Δ):2
x
2=(−b+
√Δ):2
x
1=(3−1):2=1
x
2=(3+1):2=2
odpowiedź d
10 kwi 09:28
:):): Dziękuję

a jak rozpoznać ile jest miejsc zerowych
10 kwi 09:31
esiu: jak obliczysz x1 i x2 to bedzie to oczywiste
10 kwi 09:36
:):): Okej, to jeśli x1 i x2 będzie większe od 0 to wtedy wiemy ile jest miejsc zerowych tak? Jeśli
któreś x było by ujemne, to znaczy, że jest tylko jedno miejsce 0
10 kwi 09:50