matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Kasia:
8*10
1
9
ile to jest
? Mógłby mi ktoś to jakoś rozpisać bądz wytłumaczyć bo
6,6*10
−
34
zawsze mam problemy z tymi potęgami.. jakoś dziwnie się zapisało, w liczniku jest do potęgi 19, a w mianowniku do potęgi −34 Proszę o pomoc
9 kwi 23:50
Kasia:
pomocy..
10 kwi 00:22
kachamacha:
czyli jest tak:
8*10
19
?
6,6*10
−34
10 kwi 00:28
Kasia:
tak
10 kwi 00:32
Bogdan:
Witaj
kacha
10 kwi 00:34
kachamacha:
3
33
5
40
8:6
*10
53
=8:
*10
53
=8*
*10
53
=
*10
53
=
5
5
33
33
10 kwi 00:35
kachamacha:
witaj BODZIO
10 kwi 00:35